Berapa banyak ubat/vitamin tambahan KK bagi korang suruh makan ye?

Dulu masa anak 1st dpt obimin je.. Skrg dpt New Obimin, Calcium Carbonate, Aspirin, dan Metformin(ni sbb GDM).. Mmg banyak ye kene makan? Maklum la dah 7thn x pregnant.. Kadang² tak tertelan.. #13w

2 Balas

saya dpt 4sekawan tu .. metformin.. cair darah.. shri 11bji telan.. smpi jemu dh.. saya ada gdm tggi jugk..

1y ago

betoi tu sis.. dgn pahit.. ubat cair drah lg cepat dia lerai dlm mulut.. sllu nk muntah balik

Sorry, umur sis berapa? Mungkin sis ada high risk ke? Cuba tengok di buku pink depan sekali tu.

1y ago

36 this year. Haah mmg label kuning sbb GDM on metformin 2 biji.. So igt GDM just dpt metformin & obimin je. Masa 12w doc tmbah Aspirin & Calcium.. Total kene mkn 5 biji pil pg, 5 biji mlm.. Rase bnyak sgt plak