Due 1/3/2024

Due semakin dekat ada tak momy2 macam saya belum beranak lg? Risau overdue mesti kena serah diri masuk ubat, antara ubat dengan belon yg mana lg sakit? #SeriusTanya #bantujawab

2 Balas

dia mcmni. jenis induce ni xblh nk pilih2..klu time awk serah diri, xde bukaan..masuk induce ubat. klu dh ada bukaan sikit..masuk induce belon. sakit atau tak, bgantung pd bdn masing2..mcm sy masuk belon tak rasa sakit lngsg..contraction pun manja2 even ada bloody show. katil sblh masuk belon menangis2..sakit contraction kuat.

3mo ago

Sya jalan dh terbuka 1cm tapi takda turun tanda apa2 atau sakit.. cuma baby kerap mengeras..

sy due 9/3 pun takda tanda nak beranak lagi tp asek pujuk baby keluar cepat cepat. checkup tadi baby berat 3.4kg dah. nurse cakap kalau boleh next checkup sy dah beranak tp masalanya baby taknak keluar ii lagi ni mcm mana 😭😂 dah kata kalau Allah berkehendak kita tunggu jela baby nk keluar bila ii 🥹

3mo ago

Sama dengan sya bby 2.9kg seronok dlm perut lg, takda tanda cuma kerap mengeras 2 hari lepas gi check kt hospital dh terbuka 1cm diorang bg balik sampai sekarang xda tanda apa2 lg 🥲 harap bby keluar sebelum due la