Saya 35w kuat tido

Due date sy 18/6..mnjk 30w smpai 35w ni sy kuat sngt tido.. smpai mak sy mrah ... pgi jm9 bgun mkn pastu tido jm 1bru bgunn pastu mkn jm 5tido smpai magrib pstu mkn jm 10 tido smpai 4pgi bgun sbb lpar.. ..ulang2 mcm tu.. kje rumh semua mak dngn kakak yg buat.. tpi penat mengntok lepas mkn.. knape ye.. ade x mommy mcm sy.. lepas mkn Je mmg mengantok #firstmom #pleasehelp

7 Balas

Kalau boleh tidur, tidur je sis. Macam saya mengantuk macam mana xboleh tidur. Lepas subuh kene drive pergi kerja, balik kerja harung jem dekat pukul 7 sampai rumah. Balik masak, basuh baju lipat kain, settle dekat pukul 11/12 baru boleh tidur. Saya ulang lah setiap hari mcm tu. Tak dapat merasa nak tidur lama2 😭 So ada kesempatan tidur tu, tidur jela. Saya jalan pun xlarat, walau kerja office duduk tapi penat emosi mental buat kerja yang banyak. Exhausted. So ada peluang rehat, rehat lah. Yang penting tidur lah banyak mana pun jangan terlepas waktu2 solat.

Normal sis, jdi mngntuk malas semua ada laa. hehe, sya suami sya yg pesan dia kata arwah mak dia sllu mrh kak kak dia kalau time prgnant sllu tido. Sbb kan saya pun anak first, keja nk tido sja, kdg hsbnd balik kerja atau balik rehat makan kalau dia nampak sya tido ke, dia akan kejut, bngun, agar saya tido tak lama sngt. hehe. Sekarang sis ptg tu try brisk walk, sya kalau malas sngt, jalan keliling rmh. doc saya la pesan gituu, sbb nnti msuk 36 boleh strt exsercise dah, Insyallah mudah nnti nak bersalin😊

Sy pun mcm tu skng 35w mak sy kata normal je dlu2 pun dia mcm tu , yelah sbb mlm blik2 trjaga jdi tido x cukup lgi pun mak sy kata dkt2 9bln ni kna bnyk rehat , lps tu krpkn bjln2 bukn bepenat , huhuhu sy asik nk tido dn rehat tp mntua kata kna byk bt kje hahha smpai sy pning rsa nk pitam pun ade , lps dngr mak sy ckp mcm tu hahah bru faham 😂 kna bnyk jalan bukn bnyk buat kerja

Saya due date 25/6 (34w) pun sama asyik rasa nak tido je🥺 kadang rasa bersalah sebab tak terbuat kerja2 rumah yg lain. Tapi mata berat tak boleh nak lawan🥲🥲🥲 saya berpegang pada kata2 kawan2 saya yg dah ada anak, "selagi boleh tido, tidolah. Selagi boleh rehat, rehatlah" sebab nanti dah ada baby tak tentu dah tido kita tu🥹💪🏻

mcm sy mse pregnant ank frst . nk tdo je lps mkn . skli bby klua 3.7kg . mak sy ckp sb byk tdo la bby bsr . skrg pregnant kedua ni . bkn main rajin lg . tdo nya bkn main payah . tdo kjp je lps tu mata da segaw.. kdg pembakawan jugak..lain org lain cara

tidur je sis, nanti da ada anak, takda da nak kuat tidur mcm tuh. saya dulu pun mcm tuh, asyik mengantuk je. tipu kalau tak kena bising dgn org tua, tapi da mgantuk sgt kan.

saya pun sama. dari awal trimester kuat tidur. huhu. tidur je sis selagi boleh. nanti baby dah keluar susah dah nak tidur.