baby August

due 6/8 , ada yg sma due tak ? dah sedia hospital bag tak ? apa yg prlu d sediakn , boleh bantu .. #bantujawab #SeriusTanya

16 Balas

sy due 11.8 . belum sedia apa2 lg sbb awal lg rasanya 😂. tp brg2 hmpir 80% dh siap..cuma packing bag blum lg. dlm hospital bag tu sis packing yg perlu je cth utk baby bju 2pcs, pampers, bedung, tuala pastu ubt ubatan mcm mnyak urut, minyk angin. kalau utk ibu bwk kain sarung, stokin pantang cmtu jelah .brg2 mndi pon kna bwk tau sbb lps bersalin kita dh boleh bgn bersih2 kn diri dkt bilik air

2mo ago

sama due Kita sis 11/8 ...Hosptl bag dh ready😁

due 25/8..recycle yg anak sulung jer sbb x tahu gender lg..nk scan swasta golongan kami kurang mampu.asalkan anak sihat jer dlm perut.yg sy sediakan baju baby lengan panjang 5 lengan pendek 5 baju lubang2 3..nipple cream,nappy cream,minyak yuyi,maternity pad,kain bedung 3,kain lampin 5,pampers newborn.

6/8 duee. Maybe awal. Kot. Sebab ada gdm. Tanya misii 30weeks dah boleh start readykan bag hospital. Sebab macam macam boleh jadi within this 3rd trimester. Maybe boleh ikut list ni hehe

4mo ago

sama due 6/8 , anak first dlu ada gdm juga , 37w dah kena suruh serah diri sbb baby besar .. skrg pregnant second baby alhamdulillah x apa2 masalah .. recycle baju baby first jer , nnti just top up sikit jer ..

saya ujung blan8.. bru je beli bju baby..basuh pun belum..klaw awak anak pertama, sedia la brang dri skrang..

samaa, dah beli brg2 baby n mommy sikit2 , almost complete dh checklist , cuma x packing je lagi

18/8. brg baby semua dh complete, letak dlm beg hospital. Brg mummy dgn snack je belum hehe

sama 6/8 😅😅 packing brg, cuci baju bby & tggu diapers dia dr kedai oren je lagi

sy due 22/8.. bru beli bju bby je..sikit.. hihi, mggu ni bru nk tmbh2 barang lgi..

saya 5/8 dh masuk 30 weeks 2 day.. belum sedia lagi.. cuci baju baby pun belum..

sy 2/8 dah beli skit2,nk beli bnyk terus x bleh musim tgh gawat.huhu..

4mo ago

sy pun dh 50% beli.harap2 baby julai la x larat nk bwak perut lama2 😂