39minggu, Salam mommy2

Due 16/3 ni tapi belum ada tanda. Tapi perut kerap keras takde sakit teruk. Kalau sakit pun yang boleh dilayan lagi. Itu false contraction atau macam mana ye? Saya first baby taktahu. Yg tahu kalau sakit kuat dan turun tanda baru boleh ke hospital 😅#pleasehelp

2 Balas

Braxton Hicks. awak boleh je start kira contraction tu, kalau semakin kerap boleh terus pergi hospital. semoga semua urusan awak dipermudahkan tau 🤍

1y ago

kan ada apps untuk kira contraction, awak try. nurse haritu ada cakap, kalau mengeras tu kerap, contoh 5 minit sekali ke, pastu tiap kali mengeras tu lebih 10 saat, tu dah nak bersalin la tu. sy haritu bersalin 39w5d, takde contraction, pergi hospital sebab dah keluar tanda.

due sama saya 16/3..tapi tak ade tanda2 nk beslin lg..15/3 kena serah diri

1y ago

Kenapa kena serah diri awak? Kalau saya, esok ada checkup kk lgi 😅