Hi perlu ke buat scan detect down syndromw ? Sebab saya ada family fown syndrome?

DS genetic ke macama mana?

5 Balas

Ada 2 cara, 1) NT scan (dari wk12-wk13d6) - sonographer / doctor , Harga ~100-300 2) NICC (non invasive chromosome check) dari wk 10- clinic , ambil darah je , Harga ~1000-2500 Kalau ada history, blood test NICC Yang paling accurate. NICC ni boleh juga tau pelbagai genetic issue juga Dan gender

Perlu. Kene buat awal dalam 12-14w kot. Kalau terlepas. Buat details scan. Tp x dpt detect down syndrom rasanya

buat nt scan 9w-dan sebelum 14w. sy dh buat dlu

6mo ago

Saya dh 20w bru teringat. Doakan harap baik2

Boleh buat NT scan dekat klinik

Sy rs better scan

6mo ago

Scan nt ke