Tanda awal bersalin?

Dri pgi perut mengeras sakit kat pinggang, bawah perut dan sakit paha. Bila kencing sakit miss v tanda lain mcm keluar drh belum ada cuma dia mengeras dri pgi smpi lh skrg, pergerakan bby msih aktif. Sy tk fhm je ni contraction nk beranak ke palsu ja. Dh mnum air, ubah posisi dan berjln msih ttp sama #firsbaby #ingintahu #pleasehelp

2 Balas

Hi awak. Dah boleh pergi ke hospital. Apa yang awak rasa tu contraction. Tak perlu tunggu semua tanda bersalin untuk pergi hospital. Cukup ada salah satu tanda dah boleh pergi. All the best 🌹

Aha blh cek kt hospital in case dh ada bukaan. Kalau belum ckup 4cm, Dr akan soh blk. Takpe. Asalkan Dr cek