salam ada tak selepas bersalin,tak boleh kencing lebih 2 minggu dan terpksa pakai tiub kencing?

doc cakap sbb otot pundi kencing lemah dan tak boleh kawal kencing mcm biasa.boleh kongsikan pengalaman anda?#pleasehelp #ingintahu #bantusharing

2 Balas

Sy bru lepas bersalin 22/7 hrituu..keluar LR bolehh kencing, mlm tuu tahan sbb anak taknak lepaskan susu so tahan, esoknya tak keluar, doc scan tgok air kncing pnuh terpaksa pakai tube sehari..esoknya bkak and scan lagi masih bnyak air kncing dlm pundi kncing so doc decided untul pakai semula tube sampai 1/8 ni.. tapi 2 hari lepas saya dah bukak sbb keluar darah dalam tube.. and mintak dengan doc utk train kencing sendiri..kiranya taknak pakai balik tube tu.. seksaa wooo pakai tube..dengan berjahit lagi.. Allahu..bila dah cabut tube kncing baru rasa sakit dekat jahit.. ngeriii..ni 2 hri Alhamdulillah kluar juga air kncing tapi kena mnum air bnyak3.. jgn tahan kencing..

xde pengalaman