skrg 38 weeks, 4 hari lepas lambat sarapan dalam pukul 9.30 pagi dan perut masuk angin.

Dari pagi muntah2 dan cirit birit. Tapi muntah keluar air shj, cirit pun keluar air, nak makan tak lalu dari pagi sampai petang sbb takut muntah. ptg sikit baru larat makan bubur. esoknya pg klinik biasa sbb perut datang rasa memulas. Dr bagi ubat angin/cirit shj . tak boleh bezakan itu contraction palsu atau saki baki sakit perut sebb masuk angin. dia datang kejap2 rasa memulas tu , tapi x lama. ibu2 ada pengalaman mcm mana rasa contraction palsu / sebenar ? Dia rasa sakit area perut atau rahim ? x de bleeding, baby tendang2 mcm biasa, hanya sakit perut shj. Risau kalau2 air ketuban kurang sbb cirit birit haritu #firstmom #firstbaby

1 Balas

gi klinik tu doc xde bg air garam ke..kalau xde beli je difarmasi.. kekadang tanda bersalin juga tu.. kalau sakit senggugut tu kena jaga2.. sakit cirit-birit tu kena stopkan dulu.. kalau x mommy confuse kan..