Normal ke keluar darah

Darah sedikit2,tapi berterusan.. Da 2 kali pergi scan swasta & kk baby semua ok.. Tapi kenapa ye masih mcm ni,pergi swasta dorg bagi ubat kuat rahim besins ni.. Tp still ade pndarahan,xlekat dekat panty liner,ble cuci time kencing sehari dlm 2 kali msti kuar darah. Pergi kk,masuk mulut itik doc cakp ok.mgkin proses penempelan,tapi risiko kegugura n tu ada.. Cume kalo kalo ade pdarahan yg banyk trus ke sepital... Tp doc kk xd bg ubt... Ade tak yg sama mcm sy ?#SeriusTanya #

Normal ke keluar darah
7 Balas

sy dari ahad mggu lepas . smpai la harini . tp harini da berkurang . khamis hritu ade pergi kk , doc ade bg duphaston . sy sarankan sis utk bedrest. jgn buat ape ii kerja pun . kene banyak rest. insyaAllah bby kuat . tp klau ade pendarahan yg bnyak . terus pergi hospital tau . ade kes , mcm jiran sy . anak ke 3 . sepanjang pregnncy mmg dia ada bleeding . Alhamdulillah , da selamat bersalin & sekrg anak dia da nak masuk 4bulan da . banyakkan bedrest. jgn buat kerja rumah sgd . if sis bekerja , boleh mnta cuti atau mc utk rehat dulu .

3mo ago

baik.. terima kasih awak. td da pg hospital,doc scan ape semua. alhamdulillah.. baby semua ok

pernah sis . pergi swasta bgi ubat duphaston tu. pastu pergi hospital diaorg smbung lagi tmbah dos ubat nk dkay 20 hari juga mkn ubat tu. byk kurg spotting dan bleeding . mmg doc ckp condition mcm ni dipanggil early pregnancy threaten miscarriage. jadi sis bedrest je rehat betul2 . jgn byk berjalan sgt. sya pun kdg2 jlan sikit hritu dah kluar . mmg take time sikit nk hilang spotting n bkeeding tu tpi in shaa allah pelan2 nnti akn kurg

3mo ago

haa okay la tu .sya sbb mula2 pergi swasta .pastu dah stat makan dah ubat tu .smbung followup hosp diaorg bgi ubat duphaston tu .total nk dkat 20hari juga makan.

sy pernah camni masa preggy kali pertama. memang setiap kali kencing, bila basuh betul2 akan ada darah gini. memang betul doc kata petanda awal keguguran, kebetulan kantung pon kosong takde heartbeat. so tunggu masa gugur sendiri. tapi mungkin situasi kita berbeza. banyakkan berehat, moga kandungan kuat dan sihat..

3mo ago

terima kasih sis...

saya pon jadi mcm tu jugak. sya pergi klinik swasta doc bgi ubat kuat rahim duphaston tu. Alhamdulillah lepas mkn ubat tu dan bedrest dah tk ada trun darah dah. kena bykkan berehat dn kurangkan berjalan ye sis.

3mo ago

insya Allah tak ada apa². selagi tk keluar ketul² Dan byk bby still okey. kdg darah tu trun proses penempelan,ada setengah org² tua ckp tu darah period lama yg tk hbis.. tpi ada juga tanda² boleh keguguran. sy doakan semoga sis dan kandungan sihat² saja. jgb fikir negatif Insya Allah semuanya akan baek² saja

kk/hsptl mmg xde bg ubat if spotting/bleeding awal trimester.

3mo ago

Saya dapat ubat Duphaston

awak da brpa week

3mo ago

dah..,sy,da bukak buku .. untuk 2 ari ni mkn ubt duphaston tu alhamdulillah xd,da darahnyee

bykkan bedrest