Salam nak tanya

dalam buku dah 9 weeks tapi scan tadi doc cakap baru nampak jantung baby berkelip ii maknanya baru berapa weeks #firstmom #ingintahu 😌 penat berharap hmm . ka memang 9 weeks nampak macamtu jantung baby berkelip ?

6 Balas

Next time klu jumpa doc utk scan, kita boleh tanya doc tu baby kita ok ke tak?ukuran baby sesuai tak dgn usia kandungan? Ada heartbeat tak? Ada nampak janjn tak? Lagi bagus klu kite bnyk tanya pd doctor, lebih jelas penerangannya tu 🥰

Susah sis nak tahu berapa weeks sebab setiap orang lain-lain..macam saya 7 weeks dah ada kelip jantung..ada yang 8/9 weeks baru nampak..cuba tengok kat kertas scan tu biasa memang tulis..

Di kertas scan tu ada kna bgi jg brp mnggu kndungn.. cuba tgok pling bawah..

Dr takde ukur ke berapa week? salu dia ukur n bgitawu ukuran baby brpe week.

sepanjang pregnant bile scan, jantung bby mmg nmpk berkelip2. normal je

1y ago

cuma nak tahu je berapa weeks hm

Hi mommy, haritu scan 7 weeks nmpk jantung berkelip ☺️

1y ago

lebih kurang mcm tu la