Eczema? What to do

Dah try macam-macam utk hilangkan merah kat pipi. Hari ni bangun tengok pipi makin teruk, apa nak buat? Kat dagu terkupas kulit sebab baby gosok2 kat leher baju.. #SeriusTanya #advice

Eczema? What to do
8 Balas

Kalau anak masih menyusu, cuba try bawak anak pergi jumpa tabib cina. Cari y at least review baik sikit. Dulu pernah bawa anak pergi jumpa tabib cina di johor. Tp wkt tu anak dah stop bf. Cuma dpt ubat sapu shj. Sbb tabib tu yakin ank x boleh mkn herba dia. Tabib tu muda ye. Mcm late 20s mcm tu. Agak membantu jgk. Pernah cuba herba dia. Tp sy sendiri x boleh nk telan.

UPDATE: Pergi check Dr pakar kanak2 keesokan harinya, masa tu dah keluar banyak lendir dari pipi baby huhu.. Dr diagnose eczema teruk, kena bagi ubat sapu. Baru 1 hari sapu ubat, jadi masih menunggu utk tengok makin okay ke tak. For other moms, kalau nampak ada ruam sikit terus je check Dr. Takut jadi teruk mcm baby sy pulak

dah klinik belum? kalau anak sy masa dh macam ni mmg ke klinik paed accept lowest streroid dh, sehari 1x je sapu thin layer, kejap je dah clear. bila dah ok tak pakai dh cream doktor bg tu. penat seksa tengok hari2 bangun pagi berdarah2

dah try ke belum pakai losyen snowwhite atau losyen WNA..kalau belum..try la sapu2..insyaAllah hilang💗anak saya pakai 2 losyen tu setiap kali kulit die naik biji atau nyamuk gigit..cpt hilang

kena jumpa pakar kulit kat klinik swasta. cpt sikit la lega. tu pun klau tk ok jgk kna try klinik lain pula

Better jumpa doctor pakar bukan doctor biasa tu. risau pula klu try product apa2 x sesuai jd kesan lain

lahai kesiannya baby 😭 doktor kata apa sis?

Dah rujuk pakar kulit?