muntah di awal pregnancy

dah seminggu tak lalu nasi? makan bubur sikit je dgn buah. lepastu mesti akan muntah? rasa badan tak ada tenaga dan lesu. rasa macam orang sakit setiap hari☹️ macam mana nak pergi kerja. kadang2 nangis sebab rindu family and tak tahu nak buat apa dah? doakan saya kuat macam mommy2 yg lain??? doakan baby pun kuat??❤️ Harap alahan ni berakhir dengan cepat ?? #firstpregnancy

1 Balas

aaamiin ya Rabb. sy pun muntah n tak boleh langsung makan nasi pregnant ank ke4 ni..sebulan sis. badan susut sampai 40kg je (naik turun situ je). ank first-ketiga ok je muntah tp alahan xseteruk ini.. apa pendapat sy utk kekal bertenaga makan je apa yg sis boleh mkn dan minum air putih byk2. risau bila lesu semua bacaan akn drop dan mungkin kena masuk air dlm bdn. mujur ramadhan ni sy dh boleh telan nasi. makan kuantiti sikit tp selagi boleh mkn, makan je tau sis n minum air byk² ye