Dilema nak puasa

Dah pukul 4 ptg, saya rasa masih bertenaga dan boleh terus kan puasa .. tapi saya kerap datang senggugut n perut mengeras tiap beberapa minit dari pukul 1 sampai pukul 3 .. skrg dah kurang tapi ada dtang senggugut kejap2 dalm beberapa second pastu hilang. Bahaya ke? Saya check up pagi tdi baby ok .. ni 2nd day saya puasa tapi hrini je ada senggugut, masa first day ok jeh .. Suami suruh buka tapi saya boleh je tahan , taktau senggugut ni tanda baby ok ke tk 😅😅Dilema . Ada ke kes ibu ok boleh berpuasa tapi baby dalam kandungan tak ok ? Saya 37w dah , baby gerak pon cukup 10 . #SeriusTanya

2 Balas

saya 37 weeks 4 days, sabtu ni czer. saya tak puasa, takpa boleh ganti kemudian asalkan baby ok and saya pun senang hati. ttc 5 tahun baby ivf, tak sanggup nak risau2 baby ok ke tak ok kalau puasa juga.

Tak bahaya pn puasa.. baby masih aktif okay je awk.. tp nape awk dh second day puasa? Bkn ke baru start puasa harini? Awk start puasa smlm or puasa hari lain?

3mo ago

puasa hri lain ... ganti yg sblom ni