40 minggu 1 hari

dah due pun masih belum ada tanda tanda. semua tips cepatkan bukaan semua dah buat. makin risau dibuatnya 😭 dr bagi 6hari je lepas due. berharap sangat tak kena induce 😭🤲🏻#firstmom

2 Balas

masa saya 40 minggu checkup kk, Dr offer nak check bukaan tak. check je masa tu tkde bukaan lg. balik drpd kk, dh kerap rasa contrction setiap 15mnt. kwn bgthu tu Dr dh tolong utk bukaan sbnrnya. masa awak Dr check bukaan tak genap 40w?

1y ago

takde. saya sendiri pergi hospital serah diri masa 40w1d. lepastu check bukaan baru 1cm & terus warded sebab dah due. 5 pagi tu kena induce belon, 5 petang dah rasa contraction kerap. 530 petang lahirlah puteri sulung hehe alhamdulillah 🤲🏻

I ada tengok westerners guna castor oil untuk cepatkan bukaan dalm 24h. Tak sure jadi ke tak tapi try la sis. 4 sudu letak dalam just orange and minum. Memang ada research study & majority benda ni apply untuk yang overdue je.