Muntahh susu

Dah 5 hari berturut2,Baby 50 hari kerap muntah susu. Boleh bantu? #firsttimemom #advicepls

Muntahh susu
2 Balas

Burp kan dia x? Normal baby muntah susu/jeluak. Tak normal kalau memancut byk&ada darah or benda yg pelik selain susu. Ank sy pun sama kerapa muntah susu. Inshaallah tak ape2. If x sedap hati better jumpa doc sis.

5mo ago

Ada sekali tu banyak dia muntah. Tapi ada sekali kahak. Kita df, jadi bila dia muntah tu jadi takut2 nak bagi susu. Kalau df boleh overfeed jugak ke?

Muntah memancut ke..susu bdn ke fm? Lepas susu, burpkan dlu.. kdg2 xburp atau overfeed blh jadi baby muntah..tgk dlu mcm mana..kalau masih xok, boleh jadi susu tu xsesuai atau ada masalah perut..bawak jumpa doc..

5mo ago

Lepas menyusu tu bg baby relex kejap wak.. mungkin susu tu xhbs turun ke perut lg..