normal ke? patut risau atau tidak?

dah 38w6d rasa sakit sgt bila baby dok aktif dlm perut ni..rsa mcm kena cakar and cucuk dri dalam..mungkin kuku dia kot rsanya..kadang rsa nk mrh and rsa nk nangis pula sebb rasa sakit tajam" gitu..bukannya apelah cuma dah tak larat sgt kalau rsa tajam tu lama betul🥹 tak kisah lah blah mna pun..kadang kat dalam belakang lepastu depan lepastu bwh rahim lak🥲 normal ke dia aktif mcmni? #firstbaby #ingintahu

3 Balas

bayi yg didalam rahim TAK boleh mencakar sbb dikelilingi oleh air ketuban. kalau cakar pun kena selaput ketuban. 38w pula tangan bayi dah posisi ke dada jadi tak boleh nak mendepa untuk cakar sbb takde ruang dalam rahim untuk bergerak. yg menyucuk tu disebabkan gerakan lain atau boleh jadi braxton hicks

Sy faham apa maksud sis ni. Susahkan nak terang macam mana rasa mencucuk tu 😂 Sy pun mengalaminya tapi bukan selalu. Sekali mencucuk tu datang nak jalan pun xboleh 😣 mulut auto akan sebut auwwww

samala,saya pun rasa pekara yg sama🤣