Boleh tak kalau taknak minum susu?

Dah 2 hari tak minum susu rasa better sikit tak mual2 n kembang tekak mcm selalu time minum susu enfamama tu. Kadang malam sampai rasa susah sgt nk tidur rasa mcm nafas pendek gitu n kembung perut 😭. Takpe ke eh kalau tak minum susu? Or mummys ada suggestion susu brand apa yg okay nk try? #firstbaby

2 Balas

maybe boleh try minum susu soya or makan yogurt. saya pun takleh minum susu lembu, jadi berangin perut and meloya teruk. so far minum susu soya macam okay sikit and yogurt pun okay juga sbb dia masam kan. better consume something yg boleh provide calcium kat badan, takut nanti tulang or gigi sis jadi rapuh.

klu masih alahan xperlu minum susu. dah kurang nanti sambung minum