baby kecik 36minggu

cek up kk, doc situ cakap baby kecik.. padahal sblom² ni scan dgn doc lain even dgn pakar pn smua cakap normal.. dah mngu depan refer pakar smula utk sahkan keadaan baby.. bpe kg sy tak pasti sbb tak di bagitau bila tanya.. stress pulak rasa.. normal ke ye? sape kat sini yg ad pengalaman bleh share? serius nak tau, thank u.. #firstbaby

2 Balas

saya pun disahkan baby kecik beza 2 minggu masa 29w. doktor kk yang check. terus dia refer kan saya ke doktor pakar hospital. sejak dari tu saya try makan dalam portion banyak & kerap sebab saya baca orang kata kalau makan banyak, boleh naikkan berat & size baby. alhamdulillah setiap kali checkup dengan doktor pakar hospital (dah 2 kali), baby ada peningkatan ☺ esok last checkup untuk tentukan baby still okay atau tak. kalau maintain je size & berat dia dari yang sebelum ni, kena bersalin awal on 37 weeks. kalau ada peningkatan, boleh bersalin masa 39 weeks. puan jangan stress-stress ye ☺ insyaAllah baby okay je tu. dulu pun saya stress jugak plus kesian kat baby tapi lepas tahu baby ada peningkatan tu, terus lega hati saya

1y ago

mgkin jugak dr pemakanan.. sbb sy makin ke hujung ni tak bleh makan mcm biasa.. cepat rasa penuh.. klu dlu kerap sgt lapar asyik mengunyah je.. tp bila dah masuk 8 bulan smp sekarang dah 9bulan selera mcm drop.. nasi separuh pun sy dah mengah..

dekat kertas scan ada tulis rasanya berapa berat bayi. atau kt buku pink doc tulis . cuba sis try tgok

1y ago

oh ye ke.. nti sy tgk semula.. tak pandai lg nak baca kertas scan tu.. ank first kan.. 😅