Bedong bayi

Cape bgt dikomentari mertua sma adik ipar grgr anakku ga dipkein bedong bayi diblg nti gedenya kakinya ga lurus. Grgr klo tidur kaki anakku ga lurus grgr ga pke bedong. Ya nmanya juga masih bayi. Dijelasin udh ga dibolehin make bedong tp mreka ttep kolot bgt astaghfirullah #firstmom

3 Tanggapan

Boleh bun pakek bedong. Dirumah sakit kan newborn di bedongin pas baru lahir. Yg gak boleh seharian dibedong terus. Anakku dulu dibedong pas habis mandi aja biar hangat. Kira2 dia udh pup atau pip ku gantiin popok nya terus gak ku bedongin lagi. Jadi gak ada 2jam dia kupakekin bedong sebentar doang. Tujuan dibedong juga biar dia nyaman dan hangat bukan biar kaki nya gak bengkok. Itu yg harus dijelaskan ke mertua nya.

bedong fungsinya menghangatkan bun.. boleh pakai boleh tidak aku waktu mertuaku ke rumah jg di marahi karena ga pake bedong. tapi aku pura2 ngga denger😅

pake bedong itu bukan gaboleh. boleh, tp fungsinya utk menghangatkan aja.