Tanya

Bun , boleh gak sih sebenernya minum es pada saat hamil ?

15 Tanggapan

G masalah bun . Ntar kalog hamil tua pas usg kalog emng bayinya kbesaran bru disuruh ngurangin yg manis2 tpi . Tpi kalog air es aja g masalah

Boleh bun. Yg ga boleh takut bikin dd besar itu kl minumnya dibarengin sm yg gula2 gt bun. ☺️

Air putih dingin boleh bun, yg ga boleh air putih campur pemanis kayak sirup atau apaa gituu..

Boleh tp kalau es.nya manis jangan banyak² nanti berat badan janin berlebih

Saya minum es tiap hari, es bening

Boleh asal jngn kbnykan dan sering

Boleh asal jgn yg manis

Boleh bunda..

Boleh bund

Boleh bun