Berapa lama bayi harus di bedong?

Bun berapa lama bayi harus di bedong ? bayi ku baru 6 hari tapi udh ga mau di bedong, klo di bedong berontak nangis" terus , tidur di bedong pun paling hanya bertahan 20-30 menit ajah lanjut nangis ... Tapi klo bedongannya di buka tidurnya nyenyak bnget .. Normal kah kalau ga perlu di bedong ? #bantusharing

Berapa lama bayi harus di bedong?
58 Tanggapan

normal dong. harus tau dulu fungsi bedong itu apa??? fungsi bedong itu menghangatkan ya bukan Kya orang jaman dulu buat meluruskan kaki bukan. bedong cukup pas habis mandi aja. tpi klo di Indonesia yg skrng musim panas ngga cocok dibedong