Macam mana nak kira?

Bulan lepas 12 /4 saya keguguran 5weeks 1day . Lepas habis darah sy chek tak naik dah double line . Saya chek lagi sekali 15/5 naik double line . Jadi macam mana pengiraan ? Nak ambik tarikh awal last period atau tarikh awal gugur? Boleh tunjuk ajar? #bantujawab

6 Balas

Hye semua , terima kasih membantu jawab .. saya dah pergi scan memang ada kantung tapi dr mintak datang semula lepas 4minggu dari hari pergi hospital , kantung kecik jadi takdapat pengiraan lagi .. doakan kandungan saya kalini kuat dan sihat ye 🥰

sis pergi klinik untk pastikan..sye hritu lpas gugur 2 bln x period..upt prnh juga postif tp samar sngt...makin lme tnda pstif tu hilang...rupenye hormon ngndung dlm bdn masih ade..dan peyid..jd ape2 sis pergi cek dulu ye ..

sis pergi scan klinik,nti Dr akn bgthu brp minggu tgk size kantung...sama mcm sy akhir bln 3 ggur,akhir bln 4 prgnt xsempat period...skrg dh 7w..sy scan ms 4w dh nampak kantung.

xboleh kira puan... sbb puan xsempat periodkan.. bila scan nanti baru dpt thu bila tarikh due.. harap membantu jwb soalan puan..

dah cek darah ke. beta hcg

Chek maybe dah 3 or 4 Week