Breastmilk untuk baby 3 bulan

Hi, Bulan depan baby sy cukup 3 Bulan. Dan sy akan kembali bekerja. Baby kena hantar pengasuh. Sepanjang Dari lahir sampai skrg mmg fully breastfeeding. Jadi sy nak tanya, Kalau baby 3 Bulan ke atas nak sediakan Susu utk pengasuh sekali minum utk setiap 2 jam 5oz atau 2oz shj? If Kata 2oz, sy nak asingkan utk beberapa botol. Mudah utk pengasuh panaskan setiap kali baby nak minum. #bantusharing #firstmom #pleasehelp

1 Balas

Ikutkan banyak mana dia minum. Skrg dh blh latih dia botol utk tgk brp byk dia minum. Dulu sy bg je divide dlm plastic siap2 defrost malam sebelum. Ada yg bg dlm pitcher biar pengasuh asing sendiri