Berhubungan intim semasa hamil minggu 13

Boleh x klau berhubungan intim dengan suami semasa pregnant minggu 13? Ada apa effect dkt baby x?

6 Balas

sis..sis boleh je berhubungan intim dengan suami..tiada masalah..macam saya..dari 1st mengandung sampai la sekarang ni saya tengah mengandung anak ketiga ni..saya sentiasa berhubungan intim dengan suami setiap hari..bagus sebenar bila berhubungan intim ni tambah2 nak dekat due lagi bagus kalau kerap berhubungan intim..lagi elok suami pancut dalam..

tgk dulu keadaan rahim. kalau sy lepas first trimester lah. sbb pernah gugur 2 days after bersama. time tu baru 6 weeks. so skrg ni sy jaga jaga jugak. sebulan dua kali mcmtu ja. suami pun faham. tggu rahim betul2 strong baru kerapkan bersama kalau awak dah week 13 rasanya okay ja tu slow slow

takde awk. kalau takde bleeding, kandungan sihat, bila2 pun boleh bersama.

sya masuk trimster2 x blh brsama suami setiap kli msti luka dlm kemaluan

takde effect. dari 4 minggu pun boleh kalau takde pendarahan

klu Dr awak kta awk xde risiko dan xde bleeding. boleh je