Badan masuk angin

Hi boleh tak suggest minyak angin yg selamat untuk ibu mengandung , saya dah 3 hari perut tak selesa angin banyak sangat 😔#firsttimemom #bantusharing #advicepls

4 Balas

Sy pkai balm hijau. Then sapu dkt kaki. Sbb klau dduk lme, kaki cpt cramp. Kurang sikit rse berangin. Kt perut sy tak sapu, sy cuma buat stretching utk legakan sebu perut.

saya guna minyak aromatherapy oil bidara, tp tak sapu kt perut. minyak tu tak panas, dia cuma berangin and fresh bau dia. sapu2 kt blkg badan, dada, tengkuk dgn kepala

Kalau perut ke area rahim je, mmg tak berani sapu apa2 walau minyak angin, tak tau la tak berani, tapi kalau terlampau sngt angin, boleh makan gaviscon.

sy pakai minyak telon baby ja sapu perut.. sbb tak panas.. kalau urut belakang bdan bru guna minyak hangat..

2y ago

minyak hangat cap kapak tu ke ? 🥹