First checkup

Boleh tak kalau first nak sahkan pregnant terus p KK?atau kena p swasta dulu ya?boleh share pengalaman pliss .. tq ❤️ #firstbaby #firstmom

3 Balas

Kalau pengalaman saya, dedua anak saya. Upt +ve terus pergi klinik bawak upt. Terus bukak buku pink. Nanti dia akan scan, kalau tak nampak dia akan buat appointment lagi 2w. Tak perlu ke swasta. Tapi terpulang,

1y ago

Tmpat sya kk sni 10 week bru blh buka buku pink..

Slalu kk akn suruh pi check kt swasta dulu. Sbb benda ptama misi akn tanya is gmbr bukti scan.

Sya lpas cek positif sya pg klinik swasta untuk confirmkn..