KIRAAN KICK BABY

Boleh tak ibu2 bgthu untuk pengiraan pergerakkan bby nii nk kena gap berapa minit? Untk ke next gerakan?#seriusnanya #bantusharing

10 Balas

sy asal gerak je kira. even gap 5 min.. kna kick kuat. dlam jam 3 dh ckp 10kick.. lepas dr tu pun sy msh pantau lg..klau ade gerak la tu. kdg2 mmg ada hari x gerak.. yg pntg dlm 9am-9pm tu ckup 10 kick. kdg2 jam 2/3 pagi bru dia aktif..tp tu x kira dh tp atleast msh mnyenangkan hati yg dia msh bnyawa. gtuu.

sy kira sejam sekali je, cthnya 9am ada gerak sy tick, walaupun dlm sejam tu pergerakkan lebih 3,4 kali...lepastu tggu pukul 10am pulak...mkna kata sejam sekali sy kira...make sure setiap jam ada pergerakan...sy gap kalau tertidor ja...

Sy pun x pandai ..suda 31 weeks .. sumtimes I pun risau juga ..Sebap sumtimes jer Sy rasa mcm baby Gerak .. sumtimes x Ade rasa .. time kerja x rasa. time rehat rasa Gerak..

9mo ago

Itu laa mcm sy, time baring atau dduk blh rse pergerakkan dy, tp bile dok sibuk p mai p mai xleh nk alert n rse dy bergerak, kena sentuh perut dulu baru dpt rasa

tumpang tanya juga , kalau ia mengeras , tak rasa seperti kick , pun kira 1x juga ke ? dia mengeras saja

9mo ago

yeke ..entah la ..saya ni kebanyakan lebih kepada mengeras je ..rasa ketat dekat perut ...

Gerakkan n tendangan paling kuat kira 1 gerakkan gap dalam 20-30 minit untuk next kiraan

Contoh 5-6 kali kick dlm satu masa (selang tak sampai 5 minit) tu baru dikira 1

9mo ago

Faham, terima kasih

Sis tak tnye misi yg jaga ke bape gap biasa nye boleh catat

9mo ago

Cik misi ad bgthu, tp terkeliru 😅 sbb dy explain dy bgthu asal bby gerak, mcm contoh bby tgh kick then mesti ad rse lg pergerakkn bnyk2 tu kan? Then dy diam dlm 5min dy gerak plak means blh tick haa mcm gtu

Arahan yg sya dpt dri KK gap 30minit

9mo ago

Btul setiap kk n misi yg jaga kita berlainan cara

15 atau pun 20 minit

20-30 minit