Cara makan zincofer

Hi boleh tak ajar saya mcm mana cara makan zincofer. Berapa jam jarak sebelum/selepas makan ye baru blh makan ubat ni? #firstmom

2 Balas

1. makan waktu perut kosong atau 2. makan 2 jam sebelum makan nasi 3. makan 2 jam selepas makan nasi seeloknya lepas makan zincofer makan buah2 yg tinggi vitamin c, supaya menyerapan lebih effective.

Sy mkn mlm sblm tido..jarak 2jam lepas mkn..last mkn pkul 8…dlm 10 lebih bru ambik zincofer.,then tido ..nk bg cepat serap blh mnum dgn air yg masam2 cth sunquick tnpa gula