minum air gula kali kedua

boleh tahu tak minum air gula kali kedua pada usia berapa minggu ? sbb saya dh 29 minggu baru dr suruh minum air gula tapi nak minum dkt klinik swasta time 30minggu nnti sbb kerja susah nk cuti . takpe ke minum time 30 minggu #ingintahu #firstmom

5 Balas

kalau ikut dr mmg accurate time 28w, sbb nk kesan GBS atau ada ape2 mslah dlm drh..better cepat buat drpd tngguh sbb nnti incase ada masalah pape..dh lewat nk coverage.. Senang call je klinik,mnx suggestion mcm mna..

1y ago

GBS tu memang ada, penyakit waktu pregnant. Group B strep. Sekadar info. 😁

Sebenarnya doktor suruh minum air gula masa 28w.tapi kebetulan masa tu makmal tutup..cuti.so,terpaksa la bagi tarikh baru untuk minum air gula iaitu pada 30w.katanya,boleh ja...

It depends on your situation sis. Timing orang tak sama. Saya pernah baca post disini ada je yang minum air gula 30weeks++.

Air gula kedua mmg atas 28 mggu keatas. Ikut nurse/doc.

28weeks