Susu ibu hamil yang sesuai..

Boleh suggest kan susu ibu hamil yang mana yang okay untuk di minum? Yang mommies2 pernah minum..

10 Balas

Penglmn sy..first pregnant pernh mnum Anmum materna..xsempt hbiskn sbb ggur…sec pregnt sy mnum fernleaf family..hbis sy tukar callamilk,.hbis calla sy mnum marigold HL..anmum xbrni nk mnum dh sbb tgk rmai mommy ckp anmum tinggi gula..n rmai yg suggest mnum HL bgus sbb ade acid folic,skrg mnum HL je..Alhamdulillh setakat ni bby semua oky..sihat aktif.

awal preg saya minum susu lazz , lepas abis saya try susu calla mmg okay sgt2 tapi kalau abis saya minum susu framfesh, pernah try ductylady tapi xsesuai, waktu preg ni mmg sembelit sbb mkn ubt tapi minum ductylady lg bertambah sembelit nak nangis sakit

Apa2 jenis susu boleh di minum. Ikut penerimaan awak😊 I was GDM on diet mommy. Gynae saya sarankan minum susu tanpa perisa. Jadi saya minum Anmum Materna (Plain) dengan susu kotak full cream yang plain. Disarankan untuk minum susu 2x sehari.

kalu ada GDM... please jangan ambik apa2 susu mengandung. terutama yg berperisa cokelat. mmg tinggi gula. dietitian bgtau sy mcm tu. hanya susu fresh milk sahaja yg boleh minum. since sy x minum fresh milk sy x minum apa2 susu skrg sbb sy GDM

Saya minum frisomom. Dapat sample dari clinic lepas checkup, terus beli yang besar punya hehe. Tak manis. Tapi sbnrnya ikut penerimaan masing2. Ada yang tak boleh minum susu time pregnant nanti muntah2 huhu

Susu marigold hl pun ok kata doc sy sbb first baby dlu minum tu, so kali ni doc kata teruskan susu yg tu jak..

saya tak boleh minum susu..nanti kembung perut dan muntah..jadi cari sumber kalsium yang lain..

Saya minum susu efferty yang strawberry tu. Sedap. Rasa mcm air kotak dutch lady strawberry

Sy minum enfamama.. kebetulan ada dpt off rm 30 dri officer

minum fresh milk je.