Stretchmarks

Boleh suggest kan lotion untuk stretchmarks tak?.. banyak betul saya punya stretchmarks 😭🤣 #firstmom #firstbaby #bantusharing

2 Balas

lotion tak boleh hilangkan stretch marks pun. paling2 dia bantu utk ketidakselesaan/pudarkan sikit je parut2 tu. kalau nak betul2 hilang kena laser. btw I guna palmer tapi tak jadi, tetap teruk stretch marks. now palmer dah habis, try Tropika pulak. setakat ni takde perubahan pun. stretch marks ni bergantung individu. ada orang tak pakai apa2 pun perut cantik sebab perut dia mmg elastic habis. kalau mcm I ni, pakai since tahu pregnant pun, dah hujung2 pecah teruk.

Saya pakai bio oil.. kesan dia paling kurang 3bulan jugak la nak bgi stretch mark tu hilang/berkurang.. tapi pricey sikit la..botol kecik lebih kurang rm30 camtu.. pastu masa mandi rajin scrub bahagian tu..tak kesah la apa jenis body scrub pon,jgn scrub kuat2 bahagian stretch mark tu,soft2 je.. insyaAllah nanti hilang la,bergantung jugak pada org,lain org lain kulit nya..ikhtiar mane yg mampu👍