Hai ibu2 , sy pregnant 8 weeks dan tak boleh nak makan apa2 sbb rasa terlalu mual

Boleh suggest apa2 makanan yg boleh hilangkan mual tak? #bantusharing #firstbaby

13 Balas

Try makan buah yg masam2. makan dlm kuantiti sikit tp makan dgn kerap. Kdg2 loya tu sbb byk angin dlm perut. Kena cater balik

2y ago

Sy mkn kerap kuantiti sikit tetap loya em... LPs hbs mkn ngunyah2 .. sm

klu consume jus mcm Mamariam okay ke utk kurangkan alahan ? jus tu berasaskan delima, kurma rasa masam2 ..

itu normal makan sahja apa yg diidamkan