Pendapat mummy

Boleh share x susu formula newborn yg mna sesuai utk elakkan sembelit dan naikkn berat badan.. Dan pampers yg mna ok ye utk newborn.. Bby saya ada masalah naik bintik² ruam plk di alat sulit.. #bantusharing

2 Balas

susu fm you kena try & error. semua baby tak sama penerimaan dia. ada baby sesuai dengan susu sekian sekian, while anak awak boleh jadi tak sesuai. macam baby saya 3 kali tukar susu baru sesuai dengan dia. pampers pun kena try & error. baby saya so far tak pernah lagi naik ruam. 3 kali juga tukar pampers sebab nak tengok which one more better. - drypers (mudah bocor & for me drypers sedikit kasar) 7/10 - huggies (soft & tak mudah bocor) 8.5/10 - molfix (soft, selesa, & tak mudah bocor) 10/10 another brand yang best like petpet, offspring, applecrumby try & error tengok which one yang sesuai and selesa untuk your baby. yang penting soft, tak harsh dekat skin anak and tak bocor.

Susu formula konsepnya kena try and error mommy. Penerimaan setiap baby tak kan sama. Saya cadangkan awak cuba dengan paket yang paling kecil sekali. Pampers pun sama kena try and error. Anak saya pernah cuba 4 brand. - Petpet - Offspring - Applecrumby - Drypers *Yang sesuai untuk anak saya Petpet & Applecrumby. Lagi 2 tu tak sesuai sebab naik rashes walaupun setiap 2jam sekali tukar. Soal naik bintik2 tu, awak kena kerap tukar pampers anak. Maximum 2 jam je walaupun tak penuh. Jangan letak bedak. Pakaikan nappy cream.