Tips Anak Lelaki

Boleh sesiapa Share tips untuk dapat anak lelaki..skrg sy 9weeks..#seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

berdoa ja semoga anak dlm kandungan baby boy. tp jgn terlalu berharap,takut kecewa. mcm sy,anak sulung dan anak ke 2 baby girl. bila pregnant anak ke 3,sy hanya berdoa agar dpt baby boy. tp tak la berharap sgt sbb sy takut kecewa jika baby girl lg. sy cuma berdoa setiap kali pregnant nak anak yg ada dlm kandungan sy sempurna dan tiada cacat fizikal dan mental. beberapa kali scan doc memang cakap nampak pistol,tp sy tak nak percaya bulat². Alhamdulillah,sy bersalin baby boy anak ke 3. tanpa petua apa pun,cuma doa dan tawakal saja

Kalau dah mengandung gender tak boleh berubah sis. Sebab kena ikut chromosome sperm yang bersenyawa tu. Dia bawak y atau x. Kalau dia bawak chromosome y & bersenyawa dengan ovum sis yang chromosome x. Anak sis nanti jadi lelaki. Tapi kalau sperm tu bawak chromosome x. Anak sis jadi perempuan. Yang menentukan anak lelaki atau perempuan cuma sperm (chromosome) dari husband. Sebab telur ovum perempuan cuma ada satu jenis chromosome sahaja = x