Masa penyusuan newborn

Hi, boleh saya tahu selalu berapa masa yg diambil tu menyusu baby sampai baby kenyang? N kalau pam susu anggaran setengah jam tu dpt berapa oz? Sbb saya setengah jam cuma dpt 1 oz, mungkin sbb tu baby saya walaupun saya dah menyusu dia satu jam dia masih belum kenyang. Puting saya pulak yg sakit. #bantusharing #firstbaby #ingintahu #firstmom #pleasehelp #seriusnanya

5 Balas

video2 ni dari orang2 yg bertauliah 🤗 so InshaAllah kita boleh belajar banyak daripada diorang

kalau NB, 30-40min sekali menyusu. kalau dah 1 jam tu baby lebih kepada nak comfort sucking je

https://vt.tiktok.com/ZS8n8W1gs/ boleh tengok video kat sini ya utk lebih faham

1 oz tu dah cukup dh utk baby NB sebab baby pun df jgk kan?