NORMAL KE SCAN 7 MINGGU JANIN SEPERTI 6MINGGU

Boleh saya tahu sape2 ada pengalaman mcm saya..? Masa scan 5 weeks hnya nmpak yolk sac..Scan 7 minggu nampak Kantung membesar,ada yolk sac dan janin kecik je xmcm 7 minggu..Dr.bagitau progress ada tapi slow..saya ttc hampir 9 tahun..bila jd mcm no agak risau..Mohon sgt kongsi pengalaman ibu2 sekalian #firstmom #ingintahu #bantusharing #7weekspregnancy

1 Balas

7minggu mmg kecil sgt2 sis .. nanti klau gi scan lagi, doc inform mcm tu, tnya lagi skli, kecil tu brp week .. sbb mmg scan ada time xdpt tepat2 umur dia .. contoh scan 7w, tp baby besar nya bru 6w .. klau mcm ni normal, as long tak lari lebih 2minggu .. tp klau contoh scan 7w, tp baby nmpk mcm 4w baru .. k nii betul kecil, mmg ptut risau, sbb takut baby x membesar .. tp sy rsa baby sis ni membesar je, sbb 5w bru nmpk yolk,7w dh nmpk kantung kan .. jgn risau ye, insyaAllah ada rezeki sis kalini 🥰🥰

1mo ago

baik2..terima kasih doakan sy tau..moga baby ni kuat membesar dengan baik sehingga dilahirkan