Pengalaman ibu2 Bersalin normal 🤗

mommy2 yang pernah bersalin Normal ..Syaa nak tahu waktu Pembukaan berapa CM sesuai untuk Meneran sikit2 bagi membantu Pembukaan Pelvis ya?🤗 #firstmom #ingintahu #bantusharing

4 Balas

Jgn teran sikit2 sis, automatic akan teran kuat mcm nak berak nanti. Buat habis tenaga then kepala baby keluar longjong nanti. Masa dtg contraction tahan nafas, waktu tu jalan akan terbukak sikit demi sikit..ikut arahan doctor.

5mo ago

Terima kasih penjelasannya sis🤗 . Oh ingtkan boleh teran sikit2😅

seeloknya ikut arahan doc...masa mula2 sakit xde rasa nk meneran lg...bila dah bby btl2 nk keluar br kita akan rasa rasa nak meneran tu...

5mo ago

Terima kasih ya bgtau 🤗 oh mcm tu rupanya ..

Waktu meneran ikut cue doktor. Tak boleh meneran sikit2. Risiko untuk koyak besar (koyak sehingga punggung).

5mo ago

Terima kasih banyak2 sis bagitau 🤗

Ikut arahan doctor sis. 😅😅😅

5mo ago

Ok baik sis tq ya .🤗