Skincare waktu pregnant

Boleh mommies share skincare yg mommies guna waktu pregnant? Muka sy breakout teruk time pregnant ni. Semua skincare sy dah stop. Skrg tgh survey cleanser n sunscreen yg ok. Suggest skit please. Buntu nyaaa😩#pleasehelp

5 Balas

mak sy ajar pakai bedak sejuk je setiap malam. Pakai nipis. Sy breakout juga start 8w. Skrg setiap malam bedak sejuk atau clay mask yg moisturizing jenama Happy Mask (beli kat Guardian). Skincare yg lain sy tukar ke safi yg warna hijau. Skincare sebelum ni pakai masa preggy jadikan kulit sy semakin kering + breakout.

biasa je muka breakout masa pregnant. nak2 lagi masa 1st trim. nnti msuk 2nd trim bru nmpk pregnancy glow. boleh je guna product yg ade dkt drugstore. jgn pulak pi beli product dkt ig ke kedai jamu ke agent ke. pi drugstore. nivea ade, safi ade, wardah ade.

Elakkan skincare yg ade salicylic acid & benzoyl peroxide, retinol

saya pakai wardah je sis..