bag packing labour room

boleh ke nak bawak luggage saiz kecil .. ukuran 16inch je .. sbb sy dah pack dlm beg mcm hand carry tu tp berat pula nak galas .. sy dah cuba kurangkan apa yg patut tp hmmm .. nk tukar beg takut kene mrh atau perli dgn nurse atau doc je nnt #pleasehelp #firstmom

5 Balas

Kalau plan nak bersalin di hospital kerajaan, better awak pack masukkan dalam bag biasa je jangan guna luggage. Nanti kesian badan awak nak kena tunduk2 untuk ambil barang dalam luggage tu contoh nak ambil pampers baby tukar ke, nurse takkan 24 jam bantu kita tau nak lagi kalau bed semua penuh. Luggage ni nampak senang sebab boleh tolak, tapi kat ward nanti bila kita sorang2 nak urus semua, sangat lah tak membantu

5mo ago

ok baik sis phm2

kalau salin kat gov baju ibu n baby time kat ward dah sedia ada...cuma sedia kan baju utk balik je. kalau nak bawa bedung, sarung kaki, kain napkin ke boleh je. bukan ape dulu sy sampai 3 beg last2 sehelai je pakai 😂 time nak balik...baju dalam tu sediakan lebih boleh la

5mo ago

hehe ok 😁

Kalau nak masuk wad bwak sikit je dulu awak. Bawak yg penting2 dulu. Yg balance tinggal dlam kereta. Nanti kalau tak cukup sruh husband hntr. So far guard bg je nak pass barang. Sbb kalau bersalin dkt gomen ni awak faham2 jela

5mo ago

ok baik phm

ada hospital guard sruh bawa isi dalam jeh , luggage tkleh 😂 kena tanya nurse dulu untuk double confirm ..saya pon ingat nk bawa luggage tak jadi sbb hospital sini tkleh bawa masuk .. boleh bawa beg je

Rasanya ada hospital yg benarkan dan ada hospital yg x dibenarkan bawak luggage. Apa pun confirm dgn nurse ye