15 weeks..Demam urat

Boleh ke makan penadol kalau demam ya? Semalam x boleh nk tido. Pinggang pon sakit..kepala berdenyut..badan panas je...ada x ibu2 demam time pregnant..?

5 Balas

Sy pun 15w .. masa 14w sy muntah batuk muntah batuk pstu gi kk . Kk transfer emergency terus . Seminggu dah kat wad sbb darah merah pekat dengan nadi laju 🙃 doakan sy yaa . Kalau boleh sis jgn makan ubat sebarangan tau .. refer kk dulu . Sbb tk semua ubat kita boleh consume kan 🌸

sy pernah demam masa 10 weeks..sy p klinik terus..n doktor bg parcetamol yg 500mg shaja..boleh mkan..tp x boleh kerap..sy demam hampir 5 hr jugak..kalu teruk sngat bru mkan 3 kali sehri ubat tu..kalu biasa2 je..sy ambik 2 kali je shri..

Sy bru ni demam.. 14w..doctor bagi panadol biasa yg 500mg boleh. Lain2 panadol xbole. Batuk dan selsema juga. Sebaiknya pergi ke klinik cek dgn dr ya..

paracetamol 500mg boleh, minimum dose. maksudnya bila betul2 perlu sahaja ambil, dan jangan ulang terlalu kerap.

bole tapi yg biasa je, tapi klau tak okay sgt, better p klinik.