Cabut Gigi semasa mengandung

boleh ke ibu mengandung cabut gigi sebab gigi bongsu rasanya dah tumbuh and pecah buatkan selalu rasa ngilu or ada tips macam mana nak hilangkan rasa sakit gigi#ingintahu #firstbaby #bantusharing

4 Balas

sy cabut sbb da tahap tk dpt tido.. yg penting tk leh 1st n 3rd trimester ye.. gigi bongsu atau 3rd molar biasa nya mhal sikit kat swasta sbb perlu cut pembedahan sikit dlm 500 400.. kalau kerajaan kena buat apoiment kat my sejahtera tgok klinik gigi mana kerajaan yg available area awk

Second trimester xboleh. Gigi sy berlubang tp xleh cabut kena tunggu bersalin sbb dh 3rd trim. Btw klau gg berlubang dan sakit awk ambik Bunga cengkih tumbuh kasar, ada yg suka tumbuk halus. Sy suka kasar. Bubuh Dalam lubang gigi tu. biar je kat situ sampai hilang rasa sakit

sy cabut ja. dktor kata boleh cbut,masa yg sesuai waktu kita trimester dua.

Sy cabut je gg hrtu.. mase tu 20weeks plus..