Bersama selepas keguguran

Boleh ke bersama dgn suami lepas kering darah nifas? Dan ada potensi mengandung balik ke? #ingintahu #bantusharing

5 Balas

Saya masa first gugur tu, saya gelojoh nak try pregnant lagi haha. Lepas sebulan tu lekat lagi, tapi end up keguguran jugak. Doctor tegur kenapa tak jarak 3 cycle period sebab dia pernah nasihatkan dulu. So untuk third pregnancy saya jarakkan betul berul 3 bulan, lepastu lekat balik. Sekarang baru 11w. Doakan saya semoga semuanya sihat ya 🤲🏻😄. Saya doakan supaya awak dapat rezeki zuriat pada masa yang sesuai aamiin 🤲🏻

mmg ada potensi utk mengandung semula lepas gugur bila dah bersama suami. Tapi awak kena ready juga mental sbb sy sendiri pernah keguguran tapi setiap bulan menunggu peluang kedua utk pregnant. Sampai tahap menangis² pada suami sbb sy antara nak pregnant tapi masih trauma takut gugur lg. Alhamdullilah, diberi peluang kedua utk hamil, tapi lepas sy rasa sy betul² ready.

2y ago

sy gugur 29 Jan lepas, dapat tahu pregnant semula lepas period delay bulan Jun lepas. Anggaran dlm 5 bulan mcm tu.

Actually sis nak bersama x de masalah cuma sis and husband kena berjaga2. Sbb bila kita lps gugur rahim kita nih lagi senang lekat so kalau awk jenis period yg regular boleh avoid fasa subur ( yg ni blh tgok kt apps) after 3 days lepas ovulation @ high chance for pregnancy dr kta kata ovum kita tu dah ready keluar as period😊

2y ago

Dia ada banyak sis. Dr pn kdang akan bg kita a few suggestion tapi mcm sy lagi prefer utk control naturally☺️

Sorry to say, pls bg peluang rahim sembuh dlu, hormon balik kpd normal. Bdn kita ni lama nk guna, luaran nmpk sihat, tp yg di dalam belum tentu. kesiankan diri sendiri dlu. At least 3-6 cycle period baru la pkir nk cuba semula. Ini bukan sy cakap ya, ni doktor sndri yg advise.

boleh bersama , tapi lagi baik kalau 1-2 bulan selepas period , saya gugur 29/5 dan sekarang alhamdulillah dah pregnant 10w. Jangan lupa rawatan dalaman pun kena jaga..