Hey mommies, nak tanya boleh ke baby 4 bulan tgk tv ?

Boleh ke baby tgk tv cerita Omar dan hana ke coco ekon ke ikutlah apa2 cerita pun ? Ad yg ckp tkleh sbb nnti speech delay? #firstmom #ingintahu #bantusharing

4 Balas

Anak saya 5 bulan saya bagi dia main d playmat je sis. Sy letak je mainan dia playgym tu dan mainan lain2 sambil saya masak la. Kejap2 tgk la dia. Jgn bg dia mainan yg kecil sgt la tkut dia masukkan dalam mulut.

Too much screen time for baby/toddler mmg tak elok. Kalau takat sekejap2 sbb awak nk buat kerja takpa. Betul boleh buat jadi speech delay sbb pernah masuk segment Wanita Hari Ini. Katanya based on research

bole je, utk kesenangan awak buat kerja juga kan. janji ada limit time dia.

4w ago

Ye mudah sy nk buat keje and sy bagi tgk kejap je tapi sambil tu sy ckp2 jgk dgn baby tk bagi dia fokus kat tv sgt , tapi still kakak sy ckp nnti speech delay ank tu kalau bagi tgk tv umur mcmni hm