Puasa untuk first trimester

Boleh cerita pengalaman mommies puasa trimester pertama? Esok da start..tapi saya morning sickness teruk jugak..perut asyik pedih je..tapi bile makan nak muntah pulak 😢 Risiko X kalau saya puasa#ingintahu #firstbaby #pleasehelp #bantusharing #firstmom

27 Balas

saya tak mual tp sebab ada pnglmn buruk.. jd kalini nak jaga betul2.. x mau puasa.. puasa nnt2 boleh ganti..

Saya baru 5w masih puasa lagi untuk 3 harini .. belom ada alahan.. takpe kan kalau puasa .. risau jugakk

sy xpuasa sb asyik lapar.. klu lmbt mkn, sy akn muntah n msuk angin smpi rs nk pitam...

Mommies boleh berbuka puasa jika memudaratkan kesihatan

3y ago

okay sis baik..terima kasih komen ye.. 💐

sy tak puasa kalau masih first trimister. dgn alahannye lagi.. x larat sis

3y ago

saya semalam muntah2 teruk Dari asar sampai ke Malam..pastu ni da sakit kepala pulak sampai tangkap Mata..so decide xpuasa arini..thank you sis reply

Sis berapa weeks? Saya 5 minggu masih ok setakat ni alhamdulillah

Wajib puasa tp dibolehkan BERBUKA. Nanti gantu + byr fidyah