anak saya dh 6bulan tapi dia tak borak dgn sy mcm baby lain.. dia akan diam je

bnyak saya tngok baby lain bila mak2 dia ajak borak mesti baby dia akan buat bunyi2 mcm berckp tu,tapi anak sy bila Panggil dia tengok je tapi tak buat bunyi pun🥺kalau sy buat gelak2 baru dia gelak ketawa tapi dia tk akan borak dah ajar dia pun tkde bunyi.. bila dia nak susu baru jerit" normal ke atau ada tips utk ajar baby borak dgn kita😌#ingintahu #firstmom #bantusharing

1 Balas

normal. mereka masing2 ada milestone sendiri. kita fokus pd bby kita saja, jgn compare. klu dia respon bila awk yg mula dlu, just continue saja.

7mo ago

okay tq you🥺