Ujian Kehamilan

Bilakah masa yang sesuai untuk lakukan UPT? Ada simptom2 hamil tapi test negatif. Adakah upt perlu dilakukan 2 minggu selepas lambat haid?#seriusnanya #ingintahu

6 Balas

sye dpt upt samar 3 hri sblm delay . lps delay bru pekt.. so depend body . ad blh detect awl .ad lmbt

seeloknya air kencing pertama selepas bangun dari tidur , seminggu lewat dh boleh detect kalau hamil

ad org sblm period da detect..ad org .detect slps miss period.. smggu lps period..dh blh check..

Bole check dari tarikh jangkaan haid, tapi kalau masih - ve, boleh repeat after seminggu delay

Cuba try guna clearblue sis .

sama la 😭

2y ago

saya test sehari sebelum expected period guna clearblue digital tu. alhamdulillah keluar positif. pernah test 2 kali dalam 3 ke 5 hari sebelum period, negatif huhu.