normal atau tak

bila nak masuk 29minggu, anak jadi kurang nak bergerak. normal ke? saya & husband ada monitor heartbeart dia dan alhamdulillah okay, tapi kita tetap risau la sebab kurang aktif. sebelum ni aktif je, semalam jam 4am saya punya risau gi makan coklat sebiji + minum air sejuk, check heartbeart. alhamdulillah dia respon, mungkin rasa terganggu kita duk tekan² perut sikit cari heartbeat, dia bergerak dan heartbeat okay. saya sekarang tak sihat sangat, sejak tu dia kurang aktif sikit #ingintahu #firstmom #bantusharing

1 Balas

pattern gerak bby sntiasa berubah week by week sbb makin membesar dan padat. as long as cukup gerakan 10x setiap hari (after that still kena monitor).

9mo ago

ohhh ok baik, terima kasih ye