Morning sickness

Bila la agak ii nye nak hilang loya muntah ii nie da Tak larat rase nye . Bdn nie mcm da kurus pulak 😭 11w5d . #firstbaby #firstmom

6 Balas

Kita sama. 😭 Saya pun lebih kurang awak, 11 minggu 2 hari. Saya cuba positif je setiap hari. In shaa Allah akan hilang. Kesian kat suami kena beli makanan, tak boleh masak, kena buat kerja rumah. Badan dah lembik. Loya muntah tiap hari. Tapi cuba kuatkan juga diri ni. Kalau tak, tak boleh nak pergi kerja. In shaa Allah sikit lagii. 🥺😭💪🏼

sama lah sy pon morning sickness tak ok ii lagi. ada yg ckp normal sbb baru trimester pertama nanti dah masuk trimester ke dua slow ii hilang bergantung pada individu, banyak kn bersabar ea makan jee sikit ii tapi kerap. pastu kalau makanan berminyak and yg pedas tuu kurangkan supaya tak kerap muntah

Sy stakat ni mual2.. n sy perasan, mual sbb trllu mkn byk atau mkn yg tk ngam ngan tekak..

saya pun alami situasi sama tapi muntah muntah tu waktu malam je hm nak tidur pun tak selesa 😭

1y ago

sy nie setiap hari pagi ptg siang malam . skrg muntah takde siked ii klua skli byk

saya dulu 9 bulan non stop muntah.. hari beranak tu pun saya muntah lagi 😆

ats diri masing2...sy 5 bln baru okeh