Tekanan darah tinggi

Bila checkup last week semua okay berat badan naik 1.5kg dh msuk ke 27weeks .. normal ke ..cek ai kencing smua okay tpi ..tekanan darah pulak tinggi ..boleh share tak tips mknan ke apa² yg positif utk sya🥺 second baby ..yg sulung smua okay tkda masalah #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

1 Balas

Kalau berat badan naik mendadak, kena jaga makan dah sis. Kurangkan garam dalam makanan. Gula jgn tambah. Minuman manis2 pun kurangkan. Minum banyak2 air. Diet ikut suku suku separuh. selalunya bila berat badan naik mendadak, ibu ada risiko kena gdm & darah tinggi. Berat sy pun naik mendadak 😅 tgh usaha jaga makan dan minum banyak air.

1y ago

Sabar jer la..